Vion sluit bedrijven in Duitsland

Vion Food Duitsland sluit haar bedrijven in Kasel-Golzig (Vion Lausitz GmbH) en Minden (Atlas-Handelsgesellschaft mbH).

http://www.Boerderij.nl

Düsseldorf – Deze twee slachterijen verwerken elk 5.000 varkens per week.
Binnen de nieuwe opzet van het bedrijf krijgen de slacht- en uitsnijbedrijven in Emstek en Zeven in de deelstaat Nedersaksen en in Perleberg in de deelstaat Brandenburg een centrale rol. In de toekomst nemen de VION-locaties Emstek en Zeven de leveranciers van Minden over, terwijl Perleberg en Altenburg de producenten die tot nu toe aan Vion Lausitz hebben geleverd van dienst zullen zijn. De Raad van Bestuur en de directie willen door deze concentratie de algehele efficiency van Vion Food verhogen.
Met deze herstructurering zegt Vion Food de sterke regionale verankering van de onderneming binnen de landbouw zeker te stellen. 'Voor de klanten uit de vleesverwerkende industrie en de levensmiddelendetailhandel verandert er niets: zij blijven hun goederen als voorheen ontvangen, met de vertrouwde kwaliteit en versheid.'
In het kader van de in april 2013 gestarte economische en strategische optimalisering van de 39 vestigingen in Duitsland, heeft Vion Food besloten dat de productie van diepvries-convenienceproducten op de locatie Wunstorf niet langer deel uitmaakt van de kernactiviteiten. Het verkoopproces voor dit bedrijfsonderdeel wordt de komende dagen in gang gezet.
De medewerkers op de desbetreffende locaties zijn op vrijdag 30 augustus van de geplande maatregelen op de hoogte gebracht. Het voornemen om de bedrijven in Kasel-Golzig en Minden te sluiten kan gevolgen hebben voor maximaal 113 eigen medewerkers en zo'n 85 mensen die via externe dienstverleners in dienst zijn. In eerste instantie moeten er nu met de ondernemingsraden gesprekken worden gehouden over compensatieregelingen en sociale plannen. Het tijdig opzeggen van de contracten met de externe dienstverleners is gepland.

door Guus ten Hove 30 aug 201

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *